90’larda Çocukların Elinden Düşmeyen Tasolar

90larda cocuklarin elinden düsmeyen tasolar

90larda Türkiye yıllarda çocuk olanların çoğu kez o dönemleri özlemle ve keyifli bir biçimde anlattıklarına şahit olmuşuzdur. O yıllarda bilgisayar oyunları yine var olsa da şimdiki kadar fazla teknolojik oyunlar yoktu. Tasolar, 1990’ların en çok sevilen ve popüler olan oyun araçlarından biriydi. Ayrıca sitemizden 90’larda Çocuk Olanların Hatırlayacağı Eğlenceli Oyun Ve Oyuncaklar hakkında bilgi alabilirsiniz. O dönemin adeta fenomeni olan tasolar çocuklar tarafından çok sevildi. 90’larda çocukların elinden düşmeyen tasolar cips paketlerinin içinden çıkarlardı.

Kimin En Çok Tasosu Var?

Taso oyunlarında çocukları yarış içine sokan durumlardan biri de en çok tasoya sahip olabilmekti! Daha çok tasosu olan daha güçlüydü. Birçok taso çeşidi çıkmıştır. Bunlar zaman içinde çeşitlendikçe oyunların yapısı da değişmekteydi ama taso oyunları uzun bir süre çocukların gündeminde kalmayı başarmıştı.

Taso Çeşitleri: 90’lı yıllarda değişik taso çeşitleriyle ve özellikleriyle birçok oyun oynanmaktaydı. Bazı taso çeşitleri şunlardı:

  • Standart boyda olan, çentik özelliği bulunmayan Looney Tunes tasoları
  • Kenar kısımlarında minik çentikler olan tasolar
  • Hologram özellikli tasolar
  • Orta bölümü çıkıntılı olan tasolar
  • Büyük boydaki Pokemon tasoları

Looney Tunes tasoları ilk çıkan tasolardır. Bunlar küçük boyda ve çentiksizdir. Çentikli tasolar, birbirlerine takılıp o şekilde fırlatılıp oynamaya yarıyorlardı. Hologramlı olanlarda ise resimlerin değişme özelliği bulunurdu; hangi açıdan tasoya bakıldığına göre bu resim farklı görünürdü. Çıkıntılı olanlar da oldukça sevilmişti. Tasolar, o çıkıntının üzerinde döndürülebiliyordu.

Taso döneminin son popüler çeşit tasoları, Pokemon tasolarıydı. Pokemon çizgi film olarak da çok fazla seyrediliyordu ve bunu kaçırmayan üreticiler tarafından oldukça büyük boylardaki Pokemon tasoları yaratıldı.

Taso Oyunu Nasıl Oynanır?

Taso oyununda bir oyuncu tasoyu havaya atardı. Yere düşen tasonun görünen yüzünde resim var mı yok mu doğru tahmin eden oyuncu ise tasoyu elde ederdi. Oyunun mantığı yazı-tura ile aynıdır. Tasoyu elde etmenin bir başka yolu da yere düşenleri çevirebilmekti. Tasoları çevirebilenler, onu almaya hak kazanırdı. Tasolar çeşitlendikçe oyunlara ekstra özellikler katılabiliyordu.

Tasoların içinden çıktığı cipsler, o yıllarda tahmin edildiği gibi satış patlaması ile karşı karşıya kaldılar. 90’larda çocukların elinden düşmeyen tasolar o dönemde çoğu çocuğun en çok sahip olmak istedikleri şeylerdendi.